''
''
''
Franziskusweg-Krk

6. Ruta Krk ---> Milohnici

Za planinare koji koristite javni autobus ovaj šesti izlet pocinje na glavnom trgu u Krku i obilazi se u ovom slu?aju u smjeru kazaljke na satu. Idite uz luku u Krku do kružnog toka dalje u smjeru  sjeverozapada izvan grada, uvijek malo uzbrdo pored autokampa Bor.

Ca. 45 minuta kasnije procete konobu Dvori svetog Jurja, od tamo makadamom uzbrdo koji vodi do raskrižja, skrenite lijevo na makadam, kroz šumovito podrucje, oko 100 metara prije spoja s asfaltiranom cestom koja vodi do Vrha. Lijevo nizbrdo na putu kroz šumu do otvorenog prostora (smještaj šumarskih radnika) .Od tamo na makadam prema Skrpcici (Franjova kapela) i dalje do raskrižja glavnih ulica koje vode do Milohni?i. Napustiti raskrižje i nastaviti asfaltiranom cestom prema Milohnici. Nakon 500 metara odvojiti se desno prema Zgaljic i na stazi preko Linardici ma prema Milohnici. Dolazak u konobu "Pud Brest" u Milohnici je kraj 6. rute, a time i kraj „Franziskusweg“.

 Po želji možete posjetiti franjevacki samostan na Glavotoku (pješaciti oko 25 minuta od Milohnici). Alternativno, odatle grupe do 12 osoba od svibnja do rujna mogu natrag do Krka umjesto autobusom s turistickim brodom "Santa Maria". (Rezervacije na broj telefona +38598416719)

 

 

Sažetak:

oko 4,5 sati hoda, dovoljno je krenuti iz Krka oko 10:00, lako se stize do autobusa u 16 sati u Milohnici. (Oprez: autobus ne radi nedjeljom i praznicima). U Milohnici možete direktno u konobi "Pud Brest" cekati autobus.

 

 

Pocetna tocka izleta

Glavni trg Stari Grad Krk

 

 

Cilj izleta

Konoba "Pud Brest" u Milohni?i, autobus natrag za Krk u 16:00

      You are visitor number: 6933