''
''
''
Franziskusweg-Krk

2. Ruta Punat ---> Baska

NAPOMENA: Ova ruta se ne preporucuje kada je vidljivost slaba (na primjer kad je magla)!

 

 

 Druga ruta nudi odma na pocetku, od Punata na vrhu Obzova, dvije varijante:

 Prva varijanta – krenuti iz luke u Punatu kroz selo do glavne ceste, i odatle sa križanja prema vrhu Veli Vrh. Pored ogracene planinske zgrade desnom stranom stici u visoku dolinu, pratiti taj put sve do vrha Obzova (od prilike 2,5 sata).

 Druga varijanta - od autobusnog kolodvora u Punatu s ceste pratiti Staru Bašku do gostionice "Ribaru Grill" (roza kuca), pratiti stazu za planinarenje koja vodi direktno do vrha Obzova (569m).

Sa vrha Obzova prema jugu se spuštate nizbrdo, a zatim kratko uzbrdo do vrha Zminja i ponovo nizbrdo ispod vrha Veli Hlam (betonirano sklonište). Od tamo strm (visinska razlika je oko 250 metara) spust do crkve u Batomalj i kroz dolinu do Baške.

Napomena: ova ruta prolazi uglavnom iznad drvoreda -> izložen vjetru i vremenu – ponijeti vjetrovku, zaštitu od sunca, zaštitu glave i dovoljno vode. Dobre cipele su potrebne za silazak u Batomalj.

 

 

 Ako se odlucite za ovaj izlet za nedjelju: autobus ne krece iz Krka do Punata u 8:00, nego samo u 9:40. Na autobus u 17:00 od Baške natrag za Krk se može lako stici. U slucaju da ne stižete na autobus, možete uzeti autobus za Krk i od Jurandvora (od 17:03).

 

 

 

 

Sažetak:

Ruta s najboljim pogledom, možete vidjeti mnoge otoke Kvarnera, kao i planine na kopnu.

 

 

Pocetak izleta:

Autobusni kolodvor Punat, autobus iz Krka do Punata u 8:00 ili 9:40

Cilj izleta:

Autobusni kolodvor Baška, autobus do Krka u 17:00

You are visitor number: 7910